Midwinterevent

logo-ww

400 internen in de bres voor Bednet!

Op woensdagavond 22 november overhandigden de méér dan 400 internen, tijdens hun ontmoetingsdag in Maaseik, een cheque ter waarde van 7868,28 euro aan Bednet. Deze organisatie zorgt voor internetonderwijs voor langdurig zieke kinderen.

 

Internaatsband

De 18-jarige Rachel, zelf interne in het I-mas internaat van Stevoort, lanceerde op 10 oktober een videoboodschap: “Ik doe een oproep aan alle Limburgse internaten om geld in te zamelen voor Bednet, zodat zieke kinderen les kunnen blijven volgen”. Zo begint de van leukemie herstelde jongedame haar oproep. “Dankzij Bednet heb ik mijn jaar gehaald en kon ik in contact blijven met mijn klas”, besluit ze haar pleidooi.

 

Vroege warmste week

Elien Peeters, sinds september internaatsdirecteur van het Agneteninternaat van Peer, ondervond al snel wat de solidariteit onder internen en internaten betekent. Jarne, een van haar internen, was cameraman van dienst en wilde via dit filmpje alle Limburgse internaten aanzetten tot concrete solidariteit. Het begin van een vroege warmste week van Studio Brussel.

 

Warme verbondenheid

“In alle internaatsgemeenten van Limburg werden lekkernijen en gadgets verkocht voor het goede doel. Wij organiseerden zelfs een hele pastaweek”, vertelt Rachel. “Natuurlijk is het fijn dat we dit mooie bedrag kunnen overhandigen aan Bednet, maar nog belangrijker is dat onze Limburgse internen de kracht van solidariteit hebben ervaren en hebben gemerkt dat dit gelukkig maakt”, vult haar internaatsbeheerder Hedwig aan.

 

Apotheose

“Dit mooie bedrag werd pas duidelijk tijdens de apotheose van ons midwinter-event van internaten. Na een leuke namiddag van sport en spel vertelden delegaties uit de internaten aan elkaar over hun acties en werden de winsten opgeteld. Wat waren we blij dat we dit samenzijn in ons internaat mochten organiseren; om nooit te vergeten!”, besluit Cis die opvoeder is in het Vrij Internaat Maaseik-Kinrooi.